Det er like før hverdagen banker på døren…

Kjenner du allerede på hjernen som spinner i hverdagens aktiviteter? Jeg kjenner litt på alle «skulle-burde-må-tingene». De tingene som får pulsen min til å øke, og pusten til å bli litt kortere, og gir meg den følelsen av å ha det travelt igjen.

Etter fantastiske påskedager med sol, familie, rusleturer, grilling av marshmallows, bygging av sandslott, Shrek og popcorn, må jeg innrømme at hverdagen blir litt vel påtrengende.

 

Så hva kan vel passe bedre enn å PUSTE UT! igjen…

Det første, og det siste du gjør på denne jorden er å puste. Oksygen er nødvendig for hver eneste lille celle i kroppen, og bretter du ut luftveier og lunger, har du nesten en hel fotballbane å puste med.

Om du nå sitter stille i bilen, på vei hjem fra påskefjellet, puster du ca. 15-20 ganger pr minutt. Det er ca. 20 000 ganger pr dag, og heldigvis, er det autopiloten som tar seg av de aller fleste gangene. Det fine med pusten er at du også kan styre den, og da bl.a. mot redusert stress, lavere puls og å få hjernen ut av tankespinn, men da må du koble ut autopilotene, og koble inn «fokuspiloten».

 

Fokuser på å puste ut

Bare det å fokusere på pusten, og kjenne hvor du puster, kan ofte føre til at du får et roligere pustemønster og blir mer fokusert. Litt stressa? Fokuser på utpusten din, og la den bli litt lenger enn innpusten, da senkes automatisk hjerterytmen din.

Magepust

Om du har mye spenninger i kroppen kan det være fint å bruke magepust. Legg hendene dine på magen, pust inn i hendene dine, og kjenn magen hever seg. Pust ut, og kjenn magen senger seg.

Tverrpust

Skal du i gang med å trene Pilates igjen til uka, kan det være fint å finne tilbake til tverrpusten. Legg hendene dine på siden, nederst på ribbeina, pust inn i hendene dine og kjenn ribbene ekspanderer ut til siden. Pust ut, og trekk ribbeina bort fra hendene. Aktiver magemuskler og bekkenbunn.

 

Deilig! Mitt tankespinn er litt lenger borte, og jeg gleder meg til å komme i gang med hverdagens Pilatesøkter, og ikke minst til Pilates retreat i mai.

God tur til hverdagen!

Pst!

Om du har trøbbel med å sove i kveld, så prøv gjerne denne teknikken. Tell til 4 mens du puster inn, tell til 7 og hold pusten, tell til 8 mens du puster ut. Hold rytmen!

Christine@pilateslab